BLOG

"Megláttam, mintha lábam gyökeret vert volna, lelkemet ihlet, gyönyör ragadta el. Soha nem láttam még ehhez hasonló gyönyörű tüneményt."

Keszthely

27okt

Festetics kastély

festetics

Festetics kastély

A keszthelyi Festetics kastély építését 1745-ben a Festetics család tagjaként Festetics Kristóf kezdte. Az akkoriban 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették. Ma a 101 helyiségből álló barokk kastély egyike Magyarország 3 legnagyobb ilyen stílusban épített kastélyának.

Balaton múzeum

1979-ben, Keszthely Zala megyéhez való visszacsatolásával új korszak kezdődött. 1980-1986
között az épület műszaki korszerűsítése és felújítása zajlott le, 1986-tól 2008-ig pedig
komplex kiállítás mutatta be a Balaton és környékének életét. A 2009 második felében nyíló új állandó kiállítás korszerűsített installációval, újszerű szemléletmóddal tárja a látogatók elé a Balaton jelenkori és régi világát  A számos, különböző profilú időszaki kiállítás sok látogatót vonz, a szakgyűjtemények gyarapodása pedig többségében folyamatosnak mondható; jelenleg az össz állomány eléri a 380 000 darabot.

Georgikon Múzeum

Keszthelyt nem csak a Balaton fővárosának nevezik, de az agrár szakoktatás bölcsőjeként is emlegetik, mert Tolnai Festetics György gróf 1797-ben Keszthelyen Európában elsőként alapított önálló agrár felsőoktatási tanintézetet, a Georgikont. A Georgikon nyolc intézetében a felvilágosodás- és a reformkor legkiválóbb szakemberei oktattak.